Osnovni principi električnog podnog grejanja

  • Električni sistem podnog grejanja se postavlja preko podloge (košuljica, beton),i ispod poda (pločice, mermer, kamen). Kada radi, sistem emituje ujednačenu,laganu toplotu kroz pod koji je prenosi dalje prema gore.Kada je u pitanju sistemsa kablovima on se postavlja istovremeno kad i košuljica.
Grafikon instalacije električnog podnog grejanja
Emisija toplote je simbol podnog grejanja
Osnovna karakteristika podnog grejanja je u tome što emituje toplotu ravnomerno od poda prema gore. To zauzvrat stvara savršenu toplotu udobno zagrejane kuće. Toplota se ravnomermo podiže zagrevajući prvo donji deo sobe i ostavljajući gornje delove sobe na ugodnoj temperaturi. Za razliku od većine tradicionalnih metoda grejanja to znači da gornji deo sobe ne treba biti pregrejan da bi se u nižim delovima sobe postigla ugodna temperatura što takođe vodi do uštede energije.
Slika toplotne stratifikacije podnog grejanja Warmup
Slika ispod je napravljenja na temelju testiranja Warmup sistema podnog grejanja. Testovi su obavljeni u našoj laboratoriji u Nemačkoj. Na njoj se može videti način i ujednačenost emitovanja toplote Warmup sistema podnog grejanja. Takođe pokazuje brzinu postizanja prijatne sobne temperature.
© Warmup PLC | Električno Podno Grejanje RS 471
471