Električno podno grijanje je do 40% učinkovitije od tradicionalnih metoda grijanja, a s ovom poboljšanom izvedbom možemo se veseliti i značajnim uštedama troškova energije. U ovom ćemo vodiču istražiti kako smanjenje vremena zagrijavanja sustava podnog grijanja može dovesti do ušteda. Razmatrat ćemo:

  • Što znači “vrijeme zagrijavanja”
  • Kako brže vrijeme zagrijavanja podnog grijanja rezultira nižim troškovima
  • Prednosti uštede izolacije s podnim grijanjem
  • Kako kupiti kompletno rješenje električnog podnog grijanja

Što znači “vrijeme zagrijavanja”

Vrijeme zagrijavanja je vrijeme potrebno da grijani pod postigne željenu temperaturu, a to se također može nazvati i vrijeme ‘zagrijavanja’. Za vrijeme  zagrijavanja, sustav podnog grijanja će raditi sa 100% snage dok ne postigne potrebnu temperaturu. Jednom kada sustav postigne ciljnu temperaturu, moraće samo održavati tu temperaturu cikličkim uključivanjem i isključivanjem – što znači da koristi mnogo manje energije nego za vrijeme  početnog zagrijavanja. To znači da što se sustav brže zagrijava, koristi manje energije, a samim time će biti jeftiniji pri upotrebi.

Ciljana temperatura postavlja se pomoću termostata ili korištenjem MyHeating aplikacije za pametni telefon. Ovi termostati sa daljinskim upravljanjem također će povećati učinkovitost sustava električnog podnog grijanja. Saznajte više o mnogim prednostima električnog podnog grijanja u našem vodiču za kupovinu električnog podnog grijanja.

Kako smanjiti vrijeme zagrijavanja kod sustava grijanja?

Sustav električnog podnog grijanja obično je jeftiniji za ugradnju nego što ljudi misle, a njegova poboljšana energetska učinkovitost može pomoći u smanjenju potrošnje energije i dugoročno uštedjeti novac. Stručnjaci za grijanje u Warmupu neprestano testiraju sustave i razvijaju nove tehnologije kako bi pronašli najbolje načine za njihovu optimizaciju i pružili najprikladnije načine za smanjenje tekućih troškova. Naše opsežno istraživanje o utjecaju izolacije na potrošnju energije pokazalo je da je kvalitetna podna izolacija ključna za poboljšanje vremena zagrijavanja i zauzvrat pomaže u smanjenju tekućih troškova.

Ugradnja izolacije sa sustavom električnog podnog grijanja ključna je za maksimalnu učinkovitost sustava. Korištenje izolacije s podnim grijanjem ne samo da će poboljšati vrijeme pokretanja sustava, već također pomaže u sprječavanju gubitka topline kroz podove, osiguravajući da toplina koju proizvodi sustav ostaje u prostoriji. Smanjenje ukupnog gubitka topline u domu dramatično će poboljšati njegovu energetsku učinkovitost, dopuštajući sustavu da brže zagrije prostor, a istovremeno smanjuje rasipanje energije.

Koje je najbolje rješenje za izolaciju?

Naš asortiman električnih podnih grijaćih kabela i mreža dizajniran je za korištenje s našim inovativnim izolacijskim pločama. Warmup izolacijska ploča usmjerava toplinu tamo gdje je treba, a istovremeno služi i kao čvrsta ploča za veću stabilnost. Izrađena od ekstrudiranog polistirena, ploča je s obje strane obložena mrežom od stakloplastike ugrađenom u tanki cementni polimerni mort. Ploča je čvrsta i vodootporna te može podnijeti impresivna opterećenja od 30 tona po kvadratnom metru. Dostupna je u različitim debljinama i prikladna je za većinu primjena.

Warmupova izolirana podloga je tanka, ali učinkovita, toplinska barijera koja smanjuje i kontaktnu buku i otporna je na vlagu. Posebno je konstruirana da nadopuni sustav grijanja folijom ispod mekih i elastičnih podnih obloga kao što su tepih, vinil i linoleum.

Koliko će se smanjiti vrijeme zagrijavanja?

Na temelju opsežnog istraživanja, pri korištenju Warmup izolacijskih ploča u kombinaciji s podnim grijanjem, vrijeme zagrijavanja je značajno smanjeno. Pod se može zagrijati za samo 20 minuta kada se koristi izolacija u usporedbi s više od 2 sata na neizoliranom podu. To ne samo da predstavlja impresivnu uštedu na tekućim troškovima, već također znači da je vrijeme koje je potrebno da pod bude topao i udoban znatno brže.

Kod električnog podnog grijanja, najbolje mjesto za postavljanje izolacije je točno ispod sustava grijanja. Izolacijski materijal spriječit će širenje topline prema dolje, reflektirajući je natrag na završni sloj poda. Ovo je posebno važno kada je betonska podloga jer neizolirana podloga može dramatično odgoditi osjećaj toplinskih učinaka kroz završnu završnu obradu poda.

U nastavku prikazujemo informativni vodič o vremenu zagrijavanja za Warmup rješenja podnog grijanja s različitim podnim konstrukcijama. Kao što se može vidjeti, visokokvalitetna izolacija značajno poboljšava odziv električnog podnog grijanja.

Podna konstrukcija Vrijeme zagrijavanja
Izolirani beton (izolacija ispod estriha) 2-5 sati
Neizolirani beton 2-8 sati
Beton s Warmup izolacijskom pločom od 10 mm 25 minuta
Beton s Warmup izolacijskom pločom od 50 mm 20 minuta

Gdje kupiti Warmup sustav električnog podnog grijanja?

Ako tražite održivije rješenje za grijanje koje može smanjiti emisiju ugljika i uštedjeti novac na računima za energiju, zatražite ponudu već danas. Jednostavno unesite detalje projekta i mi ćemo odabrati najbolji sustav za potrebe projekta.

Kako kupiti Warmup sustav?

Jednostavno ispunite kratki obrazac zahtjeva za ponudu s detaljima projekta i mi ćemo vam pokazati savršen sustav za vaše zahtjeve kao i kako ga kupiti.

Kompletan upit



""
1
To receive these expert articles straight to your inbox, subscribe to our newsletter here.
NameName
Previous
Next