HomeElektrično podno grijanjePodrškaTroškovi

Troškovi podnog grejanja

Warmup sistemi podnog grejanja nude čistiji, brži i energetski i ekonomičniji način grejanja vašeg doma. Saznajte više o svim troškovima vezanim za podno grejanje.

Koliko košta podno grejanje?

Warmup sistemi podnog grejanja, troškovi instalacije i puštanja u rad razlikuju se zavisno o veličini i opsegu projekta, željenoj izlaznoj toplini i dnevnoj / sezonskoj upotrebi sistema. U nastavku saznajte više o troškovima podnog grejanja koji se sastoje od troškova sistema grejanja, procenjenih troškova ugradnje i tekućih troškova.

Cena sistema

Nudimo niz električnih sistema podnog grejanja po različitim cenama. Saznajte više o tome što trebate uzeti u obzir pri odabiru vašeg sistema u nastavku.

Troškovi instalacije

Bilo koji projekt podnog grejanja uključuje i troškove instalacije sistema. Više saznajte ovde.

Troškovi

Podno grejanje može ponuditi znatno nižu cenu rada u poredjenju sa tradicionalnim centralnim grejanjem. Saznajte više o tekućim troškovima ovde.

Troškovi sistema podnog grejanja

Nudimo niz sistema električnog podnog grejanja pogodnih za širok spektar projekata i pozicioniranih u različitim rangovima cena.

Warmup istraživanje i razvoj podnog grejanja u trajanju od 25 godina, doveli su nas do stvaranja pravog sistema za posebne zahteve, bilo da se obnavlja kupatilo ili gradi kuća. Saznajte više o sistemima u nastavku.

Vrsta podloge i završne podne obloge projekta takođe na kraju govore o tome koji je sistem odgovarajući. Da biste utvrdili koji je sistem najbolji za projekt, pročitajte naš vodič za podne obloge.

Bez obzira instalirate li SPM sistem grejanja ispod popločanog poda ili koristite DCM-PRO sistem za odvajanje u dnevnom boravku, svi naši električni sistemi imaju konkurentne cene i savršeni su za upotrebu u bilo kojoj kući.

Primer cene našeg DWS kabla za grejanje u instalaciji kupatila površine 4 m² s pratećom izolacijom i Warmup termostatom za veću efikasnost grejanja je oko 450 € + PDV, otprilike isto košta i nova samostojeća kada. Za veći prostor koji zahteva 10 m² SPM grejne mreže, okvirna cena bi bila oko 800 € + PDV, uključujući izolacione ploče i termostat za kontrolu sistema.

Zatražite nam ponudu za projekt kako bi brzo dobili detaljnu ponudu. U ovoj ponudi će se uzeti u obzir detalji veličine poda, završnog poda i upotrebe.

Pošaljite upit

Troškovi instalacije

Cena instaliranja sistema zavisi o tome koji instalater, gradjevinac, klesar, vodoinstalater ili električar angažovan za projekat i te cene mogu varirati od regije do regije i od trgovca do trgovca. Međutim, ako je naprimjer u procesu obnova kupatila, naknada za instalaciju sistema, jer se zamenjuju podne pločice, često je zanemariva.

Predlog cene za rad zanatlije od oko 200-300 € dnevno, bio bi fer i većina naših sistema može se instalirati u sobi, od početka do kraja, za otprilike 1 do 1,5 dan. To nam daje opštu procenu od oko 400 € za ugradnju sistema podnog grejanja.

Uverite se da je instalater sposoban, kvalifikovan stručnjak sa iskustvom u ugradnji električnog podnog grejanja.

Troškovi

Električno podno grejanje može ponuditi znatno niže troškove rada u poredjenju sa tradicionalnim centralnim grejanjem. To je zato što sistemi podnog grejanja nude puno brže vreme zagrejavanja od sistema temeljenog na centralnom grejanju, a istovremeno rade na nižim temperaturama i proizvode isti nivo topline u sobi.

Tekući troškovi mogu se razlikovati zavisno o dizajnu kuće, koliko je dobro izolovana, koja se tarifa energije koristi te kako se kontroliše i nadzire sistem grejanja.

Pogledajte tablicu podataka o tekućim troškovima u nastavku za primere ovih tekućih troškova da biste dobili uvid u to koliko novca možete uštedeti instaliranjem grejanja Warmup.

Tablica s informacijama o troškovima

Za ove brojke koristili smo procenjenu cenu energije od 0,0797 € / kWh, koristeći sistem grejanja 4 mjeseca (120 dana) tokom hladnijih meseci u godini na 10 mm Warmup izolacionoj ploči.

Prosečni trošak rada nakon početnog razdoblja zagrejavanja je 0,00538 €/m²/h.

Imajte na umu da se tablica u nastavku ne odnosi na kontinuirani rad sistema grejanja kao što je WIS grejni kabal.

VRSTA PROSTORIJE GREJANO PODRUČJE VREME RADA PRE PODNE VREME RADA POSLE PODNE ZIMSKI TROŠKOVI
KUPAONICA 4 m² 2 sati 1 sati 7,75 €
KUHINJA 5 m² 1 sati 2 sati 9,69 €
DNEVNA SOBA 15 m² 0 sati 3 sati 29,06 €

Smanjite utrošak energije pametnim termostatom

Pametni termostat Warmup igra presudnu ulogu u smanjenju tekućih troškova grejanja. Naš tehnološki unapredjeni 4iE WiFi termostat sprečava gubitak energije, osiguravajući da sistem grejanja radi samo kad je to potrebno. Takođe nudi daljinski pristup i nadzor energije. Korištenje 4iE s povezanim aplikacijama za pametni telefon može uštedeti na godišnjim računima za energiju.

Povećajte vreme zagrejavanja i smanjite gubitak topline pomoću izolacije

Raspon topliotnih izolacionih ploča je od presudne važnosti kod snižavanja tekućih troškova električnog podnog grejanja. Pravilna izolacija poda izolacionim pločama može znatno ubrzati vreme zagrejavanja sistema, smanjujući ukupni trošak rada podnog grejanja za čak 50%.

Research and housing Monitor

Naš istraživački i razvojni centar

Usredotočenost kompanije Warmup na istraživanje i razvoj garantuje kontinuirano napredne električne sisteme podnog grejanja koji pružaju maksimalnu energiju i isplativost.

Sa preko 25 godina stručnosti i inovacija u grejanju domova širom sveta, Warmup-ov istraživački centar testira i odgaja naše postojeće proizvode i razvija nove ideje kako grejanje kuće učiniti jeftinijim i čistijim za okolinu. Program nadgledanja stambenog prostora nakon useljenja, predviđa buduću potrošnju energije i prateće troškove, radeći na tome da se postigne bolja ponuda troškova podnog grejanja.