Podovi od vinila

Vinilni podovi i luksuzne vinilne ploče pogodni su za korištenje s električnim podnim grejanjem

Električni sistemi za podove od vinila

Najpogodniji sistem podnog grejanja koji se koristi s podom od vinila zavisi o vrsti vinilnog poda koji koristite i je li soba u koju instalirate novi sistem ‘mokra’ ili ‘suva’ soba: kupatila se obično smatraju mokrim a dnevne sobe, spavaće sobe i kuhinje su suve.

Postoje četiri vrste podnih obloga od vinila koje se razlikuju po svojim svojstvima i prema tome u svojim specifikacijama za podno grejanje. Ove vrste su Amtico, Karndean, Click Vinyl i Tarkett pod. Uvijek proverite s proizvođačem poda kompatibilnost odabrane vrste vinila s podnim grejanjem.

Suve sobe

Suva soba je prostorija u kojoj nema značajnih elementa vode. Sobe kao što su spavaće sobe, dnevne sobe, hodnici su takozvane suve sobe, kao i kuhinje, iako imaju sudopere i često mašine za pranje veša/suđa. Griejna Folija – Električni sistem podog grejanja koji se koristi s Warmupovom Duplom prekrivkom, koja razdvaja sistem od podne obloge, pogodan je za većinu vinilnih podnih obloga u suvim prostorijama.

WLFH grejne folije

Idealna za velike površine, Grejna folija je električni sistem podnog grejanja koji se koristi sa Duplom prekrivkom za većinu vinilnih podova u suvim prostorima.

Dupla prekrivka (WDO)

Dupla prekrivka je slobodno plivajuća podloga za korištenje sa Grejnom folijom ispod tepiha, vinila i linoleuma.

Ovaj sistem nije prikladan za mokre prostore jer se Dupla prekrivka može proširiti zbog prekomerne vlage. Važno je da kod proizvođača podnih obloga proverite vrste sistema podnog grejanja koji su prikladni za korištenje s njihovim proizvodima. Neki proizvođači podova dopuštaju korištenje samo podnog grejanja ugrađenog unutar mase za izravnavanje/košuljice.

Mokre sobe

Podno grejanje može se ugraditi u mokrim prostorijama s vinilnim podovima. Zavisno o specifikaciji projekta preporučujemo DCM-PRO, StickyMat ili Loose Wire Sisteme. Ne zaboravite uvek pokriti sistem podnog grejanja slojem samonivelirajuće mase debljine 10 mm kako bi zaštitili sistem od vlage pre nego što se postavi pod od vinila.

SPM grejna mreža

Električni sistem podnog grejanja s lepilom osjetljivim na pritisak za najbržu instalaciju. Ima ultra tanku žicu promjera 1,8 mm koja ne podiže nivo poda.

DCM-PRO sistem

DCM-PRO je odvojeni sistem grejanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

DWS grejni kabal

DWS je fleksibilan i čvrst grejni kabal idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

WIS grejni kabal

WIS grejni kabal dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Temperatura poda i Termostat

Temperatura podnog grejanja sa podovima od vinila ne sme prelaziti 27 °C. Ta temperatura se održava upotrebom termostata i njegovim podešavanjima da se sistem koristi s podom od vinila. Asortiman Warmup Termostata za podno grejanje imaju regulaciju za svaku potrebu. 4iE Smart WiFi termostat poseduje neverojatno pametne osobine koje garantuju da ćete sigurno i efikasno uživati u grejanim podnim prostorima. Termostat vam daje potpunu kontrolu nad vašim podešavanjima grejanja i omogućuje uživanje u toploj sobi po želji bez gubitka energije.

electric underfloor heating under vinyl

Temperatura poda i Termostat

Temperatura podnog grijanja sa podovima od vinila ne smije prelaziti 27 °C. Ta temperatura o se održava uporabom termostata i njegovim podešavanjima da se sustav koristi s podom od vinila. Asortiman Warmup Termostata za podno grijanje imaju regulaciju za svaku potrebu. 

electric underfloor heating under vinyl

4iE Smart WiFi termostat posjeduje nevjerojatno pametne značajke koje jamče da ćete sigurno i učinkovito uživati u grijanim podnim prostorima. Termostat vam daje potpunu kontrolu nad vašim postavkama grijanja i omogućuje uživanje u toploj sobi po želji bez gubitka energije.

Ograničenja prenosa topline

Sve iznad grejača, uključujući podlogu, prekrivku i završni pod, mora biti u granicama postavljenim u donjoj tabeli. Ako proizvođač vinil podne obloge kaže da se mora koristiti zajedno s podlogom, podloga ne sme biti veća od 3mm – 6mm debljine i mora biti prozračna.

Kada koristite sistem sa podovima od vinila, treba paziti da se osigura efikasan rad  sistema i ne preporučujemo instaliranje sistema ako niže navedena ograničenja nisu zadovoljena. To može ometati rad sistema i dovesti do toga da sistem ne radi po želji.
 
Veličine ispod služe samo za električne sisteme podnog grejanja.
 

Prenos ograničene topline
Tog 1,5 (Osim ako nije drugačije navedeno)
RSI  0,15m² K/W (Osim ako nije drugačije navedeno)