HomeElektrično podno grijanjePodrškaVodič za kupovinu

Vodič za kupovinu podnog grejanja

Znamo da je ponekad potrebna pomoć pri kupovinii novog sistema grejanja. Takođe znamo tipična pitanja koja ljudi postavljaju kada razmišljaju o podnom grejanju, pa smo sastavili ovaj vodič za kupovinu.

Bilo da se radi o sistemu grejanja za cijelu kuću ili za grejanje jedne prostorije, naš vodič objašnjava kako funkcioniše podno grejanje i kako sistem može pomoći da vam bude toplo kada je hladno.

Kako podno grejanje funkcioniše?

Podno grejanje funkcioniše tako da je grejna žica postavljena ispod nivoa poda. Žica se zagrejava kada je sistem uključen, zagrejava podnu površinu i obezbedjuje zračenje topline koja se ravnomerno raspoređuje i zagrejava sobu od temelja.

Zračenjem topline, udobnost se oseća ranije i na nižim temperaturama. Postoji minimalan protok vazduha, održavajući temperaturu ugodnom i ravnomernom u celoj prostoriji.

Hoće li podno grejanje biti dovoljno da zagreje prostoriju?

Električno podno grejanje je različitih snaga, sa većom snagom kako bi se osiguralo dovoljno toplote za područja s velikim gubicima toplote, kao što su staklene bašte.

Snaga sistema podnog grejanja mora biti veća od gubitka toplote prostorije ili prostora koji se zagrejava kako bi sistem osigurao dovoljno topline. Zato je je važno izvršiti proračun gubitka toplote da biste osigurali da je sistem prikladan. To može provesti arhitekta ili inženjer grejanja i važno je odabrati tačnu snagu za sistem podnog grejanja. Ako niste sigurni u gubitak topline, obratite nam se i mi ćemo vam pomoći da odaberemo ispravan sistem

Takođe je preporučljivo instalirati sistem sa dovoljno izolacije, kao što su izolacione ploče, koje smanjuju vreme zagrejavanja potiskom topline na nivo poda i sprečavaju gubitak topline u podlozi. Takođe je preporučljivo instalirati sistem sa dovoljno izolacije, kao što su izolacione ploče, koje smanjuju vreme zagrejavanja potiskom topline na nivo poda i sprečavaju gubitak topline u podlozi.

Troškovi vezani za sistem

Dostupni su razni sistemi, a troškovi podnog grejanja zavise o vremenu rada, snazi sistema, veličini grejang područja i vrsti sistema. Za upravljanje sistemom potreban je i termostat, koji se prodaje posebno od sistema grejanja. Da biste saznali troškove kupovine sistema, zatražite ponudu, a mi ćemo vam odgovoriti s detaljnom ponudom kako bismo udovoljili projektnim zahtevima.

Tekući troškovi povezani su sa cenama energije, veličinom i visinom prostorije i vremenom rada. Korištenje pametnog termostata, poput Warmup 4iE Smart WiFi termostata, može stvoriti uštede. 4iE može uštedeti na potrošnji energije sugerišući pametnije načine grejanja kuće.

Šta tražiti?

Materijal

Obratite pažnju na materijale od kojih je napravljena žica za podno grejanje.

Podrška

Iako je malo verojatno da će biti problema sa sistemom nakon što je ugrađen na pod, preporučljivo je proveriti je li podrška nakon prodaje dostupna ako je potrebna.

Garancije

Iako je podno grejanje poznato po svojoj pouzdanosti nakon instaliranja sistema, važno je osigurati da je sistem pokriven odgovarajućim garancijama.

Instalacija

Sisteme može montirati stručna osoba, ali može ih ugraditi i profesionalni instalater. Sve električne radove, uključujući instalacije i spajanje termostata na sistem grejanja, mora obaviti certifikovani električar.