HomeElektrično podno grijanjeGrijaći kablovi

Grejni kablovi

Warmup asortiman grejnih kablova uključuje sisteme za novogradnju i obnovu, od direktnog grejanja do sistema koji generišu veću toplotnu inerciju.

Pošaljite upit ❯

Da biste dobili ponudu za vaš projekat molimo vas da popunite obrazac. Ili nam možete uvek putem e-pošte poslati upit sa svim detaljima projekta, ili bilo kojim drugim pitanjem.

Pronadjite distributera ❯

Tražite distributera ili instalatera? Kontaktirajte nas i preporučiti ćemo vam najbližu trgovinu ili dostupnog instalatera za vaš projekat.

Kablovi za električno podno grejanje

Grejni kablovi se mogu ugraditi direktno na ili u podlogu, bez potrebe za podlogom. Oni pružaju veliku fleksibilnost pri dizajniranju tlocrta jer se mogu postaviti oko fiksnih objekata i arhitektonskih značajki, što ih čini savršenim rešenjem za podno grejanje za kupatila i sobe nepravilnog oblika.

Razmak kablova može se menjati zavisno o potrebnoj toplotnoj snazi (W/m²). Asortiman Warmupovih grejnih kablova uključuje WIS i DWS sisteme grejanja i DCM-PRO sistem koji ima grejni kabal s pratećom protivkoroznom membranom.

DCM-Pro sustav

Osobine i prednosti

  • Jedan priključak za bržu instalaciju
  • Sistemii za sve vrste podnih obloga
  • Svi sistemi su dvožilni sa integrisanim uzemljenjem što osigurava povećanu sigurnost
DCM-Pro sustav

Asortiman Warmup grejnih kablova

Warmup grejni kablovi imaju različite primene. Dok je WIS grejni kabal sistem dizajniran za ugradnju u sloj estriha, sistemi DCM-Pro i DWS grejni kabal  dizajnirani su za instaliranje izravno prije završnog poda.

WIS grejni kabal je sistem koji ćete izabrati za novogradnju. Instalacija može djelovati kao akumulator topline, polako oslobađajući toplinu na pod. Tu je visoka toplinska inercija, tako da je u dobro izoliranim kućama moguće iskoristiti povoljniju noćnu tarifu za električnu energiju.

DCM-Pro sistem je inovativni, novi Warmup sistem koji omogućava brzu i jednostavnu instalaciju, štedeći vreme i troškove. Sistem odgovara svim vrstama poda i štiti podne obloge od sezonskih promena koje mogu uzrokovati pukotine u završnom podu.

Grejni kabal DWS namenjen je za ugradnju ispod keramičkih ili kamenih podova. Obično se koristi umesto grejnih mreža u malim i prostorima nepravilnog oblika.

WIS grejni kabal dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Pročitaj više >

DWS je fleksibilan i čvrst grejni kabal idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

Pročitaj više >

DCM-PRO je odvojeni sistem grejanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

Pročitaj više >

Koji grejni kabal je najbolji?

Bez obzira na završnu obradu poda, tip podloge ili veličinu projekta, postoji električni kabal za podno grejanje prikladan za sve zahteve.

DWS grijaći kabel

Vrsta završnog poda i podloge 

DWS grejni kabal je idealan za korištenje s kamenim i keramičkim podnim oblogama i može se postaviti na izolacijske ploče preko betonskih podova.

Ako se kao dio građevinskog projekta koristi betonska košuljica, WIS grejni kabal je posebno dizajniran za ugradnju u betonsku košuljicu i može se koristiti s velikim brojem podnih obloga.

DCM-PRO sistem je savršen grejač koji se koristi sa završnim slojevima keramike. To je odvojeni sistem grejanja koji koristi membranu protiv pukotina na koju se postavlja grejni kabal.

DWS grijaći kabel

Konstrukcija poda

Grejni kablovi nude niskoprofilno rešenje podnog grejanja koje neće značajno povećati nivo poda.

Sistem DWS je najtanji grejni kabal na tržištu, samo 1,8 mm, što ga čini “nevidljivim” sistemom grejanja koji se može ugraditi unutar sloja mase za izravnavanje ili lepila za pločice. WIS kabal ima nešto deblju širinu od 6 mm, ali se ugrađuje direktno u betonsku podlogu, tako da nema uticaja na podnu konstrukciju, dok DCM-PRO ima dubinu sistema od 5,5 mm. Svi grejni kablovi trebaju biti instalirani zajedno s odgovarajućim izolacijskim materijalima kao što su izolacijske ploče, koje povećavaju energetsku efikasnost sistema.

 

Vrste prostorije

Grejni kablovi se preporučuju za prostorije nepravilnog oblika i prostorije sa fiksnim objektima poput kupatila. Kablovi se mogu polagati na podlogu bez obzira na raspored koji je najprikladniji za to područje, lagano ih savijati oko uglova i fiksnih objekata kao što su kupke i tuš kade.

Zbog svoje toplotne inercije, WIS grejni kabal je idealan za nove konstrukcije. Međutim, ako instalirate podno grejanje u prostorije pravilnog oblika i otvorenog tipa, naše mreže za električno podno grejanje mogu ponuditi lakše rešenje.

Instalacija

Grejni kablovi olakšavaju brzo postavljanje i mogu se ugraditi bez potrebe za specijalnim alatom.

WIS grejni kabal se mora postaviti  50 mm u podnu betonsku košuljicu. Kabal mora biti pričvršćen na podlogu pomoću pratećih metalnih traka za pričvršćivanje koje drže kabal na mjestu prije nego se cementni estrih prelije.

instalacija grijaći kabeli

Za ugradnju DWS grejnog kabla jednostavno premažite pod primerom i označite raspored kabla prije postavljanja kabla gde planirate, i samo ga zalepite na željeno mesto. Uvek vodite računa da razmak između kablova bude najmanje 50 mm. Kabal se može prekriti tankim slojem mase za izravnavanje ili lepilom za pločice pre pokrivanja odabranim završnim podom.

Zahvaljujući samolepljivoj podlozi, DCM-PRO  membranska spojnica se može brzo i lako pričvrstiti na podlogu. Udubljenja membrane deluju kao put za DCM-PRO grejni kabal, jednostavno stavite kabal u udubljenje, zadržavajući minimalnu udaljenost od 60 mm između kablova. Nakon završetka, jednostavno pokrijte samonivelirajućim sredstvom ili lepilom za pločice.