HomeElektrično podno grijanjeGrijaći kabloviDCM-PRO sustav

DCM-PRO sistem

DCM-PRO je najbrže rešenje za ugradnju razdelnog sistema grejanja u svim područjima, instaliranje električnog podnog grejanja za nekoliko minuta sa manje lepila za pločice.

DCM-PRO sustav

DCM-PRO sustav

DCM-PRO sustav

DCM-PRO je najbrže rješenje za ugradnju razdjelnog sustava grijanja u svim područjima, instaliranje električnog podnog grijanja za nekoliko minuta sa manje ljepila za pločice.

Električno podno grijanje

Vrsta poda

icon-checkmark  Podovi od keramike

icon-checkmark  Podovi od kamena

Vrsta prostorije

icon-checkmark  Velike površine

icon-checkmark  Pravilan oblik

Vrsta izgradnje

icon-checkmark  Obnova

icon-checkmark  Nova gradnja

Inovativni sistem koji štiti pod

DCM-PRO je novi inovativni električni sistem podnog grejanja firme Warmup koji dokazano štiti popločane podove od pucanja.

Razdelna mebrana 

Pošto se sastoji od razdelne membrane i kabla za grejanje, DCM-PRO čini ugradnju električnog podnog grejanja brzom i jednostavnom.

Podloga koja štiti od oštećenja

Sistem odgovara svim vrstama poda i štiti pod od pucanja i oštećenja uzrokovanih sezonskim temperaturnim promenama koje mogu uticati na pod. Pločice koje su posebno sklone pucanju imaju velike koristi od DCM-PRO podloge koja štiti od oštećenja; stoga se uvek preporučuje ovaj sistem podnog grejanja s podnim pločicama.

Inovativni sustav koji štiti pod

Inovativni sustav koji štiti pod

DCM-PRO je novi inovativni električni sustav podnog grijanja tvrtke Warmup koji dokazano štiti popločene podove od pucanja.

Inovativni sustav koji štiti pod

Razdjelna mebrana 

Pošto se sastoji od razdjelne membrane i kabela za grijanje, DCM-PRO čini ugradnju električnog podnog grijanja brzom i jednostavnom.

Podloga koja štiti od oštećenja

Sustav odgovara svim vrstama poda i štiti pod od pucanja i oštećenja uzrokovanih sezonskim temperaturnim promjenama koje mogu utjecati na pod. Pločice koje su posebno sklone pucanju imaju velike koristi od DCM-PRO podloge koja štiti od oštećenja; stoga se uvijek preporučuje ovaj sustav podnog grijanja s podnim pločicama.

dcm-pro membrana

Kako funkcioniše razdelni sistem?

Razdelni sloj DCM-PRO štiti podne obloge od oštećenja. Sloj se skuplja i širi kako bi pratio strukturalna kretanja u podlogama zbog sezonskih promena, sprečavajući da dodje do oštećenja podnih obloga.

tiles floor expansion icon

 Sloj lepila klizi i širi se.

tiles shrink movement icon

Lepljivi sloj se skuplja i samozalazi ako se jaz smanjuje zbog sezonskih promjena.

tiles floor movement icon

Štiti podnu površinu od oštećenja uzrokovanih pokretima podloge.

tiles floor expansion icon

 Sloj ljepila klizi i širi se.

tiles shrink movement icon

Ljepljivi sloj se skuplja i samozalazi ako se jaz smanjuje zbog sezonskih promjena.

tiles floor movement icon

Štiti podnu površinu od oštećenja uzrokovanih pokretima podloge.

Osobine i prednosti

N

Instalira se za nekoliko minuta sa manje lepila

Samolepljiva donja strana membrane pričvršćuje se direktno na pod i eliminiše potrebu za lepljivim slojem, što značajno smanjuje vreme instalacije.

N

Koristite sa svim vrstama podova

DCM-PRO se može prekriti samonivelirajućim sredstvom, čime se zagrejava i štiti bilo koji materijal za podne obloge koji je certifikovan za upotrebu sa podnim grejanjem. To uključuje pločice, inženjersko drvo, vinil i tepih koji osiguravaju stalnu snagu od 150 W/m².

N

Praktično dimenzioniranje

Jasna kalibracija na bazi kostura podloge omogućuje brzo i jednostavno planiranje ugradnje, 2 podloge odgovara za tačno 2 prostora. Dimenzioniranje se može prilagoditi za povećanje ili smanjenje pokrivenosti i snage.

N

Za postavljanje kabla nije potreban alat

DCM-PRO kabal je dizajniran tako da se lako postavlja u tepih bez ikakvih alata. Kabal je vrlo fleksibilan, izdržljiv i osigurava maksimalnu pouzdanost. Isporučuje se sa doživotnom garancijom kada je instaliran s DCM-PRO membranom.

Kako instalirati DCM-PRO sistem

DCM-PRO razdelna membrana ima efikasnu samolepljivu podlogu koja ne zahteva dodatno lepilo kako bi se čvrsto pričvrstila na podlogu, štedeći vreme i troškove. Samo se pobrinite da podloga bude uvek čista od prašine i nereda pre postavljanja membrane na pod.

Dimenzije membrane dizajnirane su za praktično dimenzioniranje tako da 2m2 podloge odgovara za tačno 2m2 prostora. Međutim, razmak kabla može se podesiti da poveća ili smanji pokrivenost i snagu. Nema potrebe za posebnim alatima za ugradnju sistema – to znači da je kabal jednako paralelan sa udubljenjima membrane bez napora. Vrlo fleksibilne i trajne kvalitete kabla pridonose daljnjoj jednostavnosti ugradnje. Kabal se isporučuje sa doživotnom garancijom kada se instalira sa membranom DCM-PRO.

Nakon toga, membrana DCM-PRO će biti prekrivena samorazlivnim sredstvom, što će omogućiti zagrejavanje i zaštitu bilo kojeg materijala za podne obloge koji je certifikovan za korištenje sa podnim grejanjem. To uključuje pločice, inženjerijsko drvo, vinil i tepih.

Kao tržišni lideri u podnom grejanju Warmup obećava da će ovaj proizvod vrhunskog kvaliteta biti garantovan za vijek trajanja poda.

instalirati DCM-PRO sustav

Kako instalirati DCM-PRO sustav

DCM-PRO razdjelna membrana ima učinkovitu samoljepivu podlogu koja ne zahtijeva dodatno ljepilo kako bi je čvrsto pričvrstila na podlogu, štedeći vrijeme i troškove. Samo se pobrinite da podloga bude uvijek čista od prašine i nereda prije postavljanja membrane na pod.

instalirati DCM-PRO sustav

Dimenzije tepiha dizajnirane su za praktično dimenzioniranje tako da 2m2 podloge odgovara za točno 2m2 prostora. Međutim, razmak kabela može se podesiti da poveća ili smanji pokrivenost i snagu. Nema potrebe za posebnim alatima za ugradnju sustava – to znači da je kabl jednako paralelan s kostima matica bez napora. Vrlo fleksibilne i trajne kvalitete kabela pridonose daljnjoj jednostavnosti ugradnje. Kabel se isporučuje s doživotnim jamstvom kada se instalira s membranom DCM-PRO.

Nakon toga, membrana DCM-PRO će biti prekrivena samorazlivnim sredstvom, što će omogućiti zagrijavanje i zaštitu bilo kojeg materijala za podne obloge koji je certificiran za korištenje s podnim grijanjem. To uključuje pločice, inženjerijsko drvo, vinil i tepih.

Kao tržišni lideri u podnom grijanju Warmup obećava da će ovaj proizvod vrhunske kvalitete biti zajamčen za vijek trajanja poda.

Video zapisi instalacije

1. Postavljanje kabla

2. Sipanje samonivelirajuće mase

3. Celi instalacijski video vodič

Garancije

SafetyNet™ Garancija pri instaliranju

Ako prilikom instalacije slučajno oštetite sustav grijanja, vratite ga u Warmup i mi ćemo ga besplatno zamijeniti drugim istovjetnim grijačem.
Doživotno jamstvo

Doživotna garancija

Ovaj proizvod dolazi uz doživotno jamstvo. Mi smo u potpunosti uvjereni u standard naših proizvoda.

DCM-PRO kabal

Radni napon 230 V AC ±15%, 50 Hz
IP standard IPX7
Debljina kabla 4,5 mm (± 0,2 mm)
Snaga ~13,5 W/m
Unutarnja izolacija Kvalitetni fluopolimer (ETFE)
Minimalna temperatura za instalaciju 5 °C
Dužina hladnog kraja (kraj za povezivanje) 3 m
Certifikati i oznake EUFH heating mat approvals EUFH heating mat approvals

DCM-PRO membrana

Debljina  5,5mm
Sastav Samoljepljiva polipropilenska membrana 
Boja Crvena
Razmak 60, 90 i 120 mm
Veličina 15 m² rolna

DCM-PRO kabel

Kod Duljina kabela (m) Snaga (W) Amperaža (A) Otpor (Ω)
DCM-C-1 11,1 150 0,6 353
DCM-C-1.5 16,6 225 0,9 235
DCM-C-2 22,2 300 1,3 176
DCM-C-2.5 27,7 375 1,6 141
DCM-C-3 33,3 450 1,9 118
DCM-C-3.5 38,8 525 2,2 101
DCM-C-4 44,4 600 2,5 88
DCM-C-4.5 50,0 675 2,8 78
DCM-C-5 55,5 750 3,2 71
DCM-C-6 66,6 900 3,8 59
DCM-C-7 77,7 1050 4,4 50
DCM-C-8 88,8 1200 5,0 44
DCM-C-9 100,0 1350 5,7 39
DCM-C-10 111,1 1500 6,3 35
DCM-C-12 133,3 1800 7,6 29
DCM-C-14 155,5 2100 8,8 25
DCM-C-16 177,1 2400 10,1 22

 

DCM-PRO membrana

Kod Oblik  Dužina (mm) Širina (mm) Pokriva (m²)
DCM-M-15 rolna 150 0,6 15

Povezani proizvodi

Termostati

Izbor pravog sistema za kontrolu je ključan da bi se osiguralo da sistem grejanja radi na najbolji mogući način, efikasno i jednostavno.

Pogledaj termostati

Izolacija

Upotrebom izolacije sa podnim grejanjem smanjuje se vreme zagrejavanja i troškovi energije.

Pogledaj izolacija