HomeElektrično podno grijanjeGrijaće mreže

Grejne mreže

Savršene za renoviranje, grejne mreže pružaju toplinu kroz celu prostoriju, daju sasvim novo značenje grejanju i udobnosti.

Pošaljite upit ❯

Da biste dobili ponudu za vaš projekat molimo vas da popunite obrazac. Ili nam možete uvek putem e-pošte poslati upit sa svim detaljima projekta, ili bilo kojim drugim pitanjem.

Pronadjite distributera ❯

Tražite distributera ili instalatera? Kontaktirajte nas i preporučiti ćemo vam najbližu trgovinu ili dostupnog instalatera za vaš projekat.

Mreže za električno podno grejanje

Grejne mreže se sastoje od čvrstih grejnih kablova pričvršćenih na mrežu, što omogućuje brzu i praktičnu ugradnju sistema podnog grejanja. Asortiman Warmupovih grejnih mreža uključuje SPM i PVC sisteme grejanja i WLFH grejnu foliju. Sistemi se odlikuju tankim, dvožilnim grejnim elementima i niskoprofilnim dizajnom, što znači da neće imati nikakvog uticaja na visinu poda.

Mreže za električno podno grijanje

Osobine i prednosti

  • Brzo vreme zagrejavanja
  • Jedan priključak za bržu instalaciju
  • Idealno za renoviranja gde je visina poda ograničena
  • Sistemi za sve vrste podnih obloga
  • Svi sistemi su dvožilni sa integriranim uzemljenjem što osigurava povećanu sigurnost
Mreže za električno podno grijanje

Koja grejna mreža je najbolja?

Savršena grejna mreža za podno grejanje zavisi o nekoliko varijabli kao što su koji je završni sloj poda, veličina i gubitak topline prostorije u kojoj se sistem instalira, te vrsta projekta.

SPM grejna mreža (ili StickyMat) ima ultra-tanku 1,8 mm žicu za grejanje koja je unapred rasporedjena i pričvršćena na lepljivu mrežu koja se jednostavno može postaviti na pod.

Pročitaj više >

Sistem PVC grejne mreže je idealan za instalaciju unutar jednostavnih oblika prostorija, gde mrežu širine 0,5m možete brzo postaviti u paralelnim linijama na pod.

Pročitaj više >

Sistem grejanja folijom je idealan za instalaciju ispod mekih podnih obloga ili plutajućih podova. Ne zahteva estrih niti samoniveliranje.

Pročitaj više >

Kada se koristi u kombinaciji sa Warmup podnim grejanjem, StickyMat 3D sistem je idealan za stvaranje osećaja topline u kupatilu od 360°.

Pročitaj više >

Vrste podnih obloga

Asortiman Warmupovih grejnih mreža čini grejanje kuće intuitivnim i jednostavnim, bez obzira na vrstu poda.

SPM i PVC grejne mreže mogu se koristiti uz široku lepezu podnih obloga, uključujući drvo, vinil, pločice ili tepihe. Uvek proverite sa  dobavljačem podnih obloga da je odabrana podna obloga kompatibilna s podnim grejanjem.

Grejna folija WLFH posebno je dizajnirana za ugradnju s plivajućim podnim oblogama kao što su laminat i inženjersko drvo. Ako se grejna folija koristi sa mekšom podnom oblogom poput tepiha, sistem mora biti postavljen uz sistem duple prekrivke. Ovo deluje kao stabilna podloga na koju se postavlja završni pod, štiteći sistem od prekomerne težine.

Vrste podnih obloga

Snaga i grejana površina

Grejne mreže su dostupne u rasponu odgovarajućih veličina. Širina grejnih mreža  je 500 mm i mogu se naručiti u trakama koje pokrivaju prostor od 1 m² do 15 m² (grejna folija je  dostupna do veličine od 12 m²).

Grejne mreže mogu se koristiti kao primarni ili sekundarni izvor topline. One su takođe dostupne u dve različite varijante snage; 150 W/m² i 200 W/m² – varijanta veće snage ubrzava vreme zagrejavanja u prostorima visokih gubitaka toplote.

Preporučuje se upotreba toplotne izolacije sa električnom podnom grejanjem i da se sprovede izračun gubitka toplote kako bi se utvrdili tačni zahtevi za grejanje za svaki projekat.

Saznajte više o učinku grejanja >

Podna konstrukcija i tip sobe

Mreže za električno podno grejanje nude niskoprofilno rešenje grejanja koje u gradnji neće imati nikakvog uticaja na visinu poda.

Mreže imaju ultra tanku grejnu žicu i dubina sistema od samo 2 do 4 mm. I SPM i PVC grejne mreže se mogu instalirati u sloj lepila za pločice ili mase za izravnavanje, što ga čini zaista “nevidljivim” grejačem poda dok se grejna folija mora instalirati sa našom izolirajućom podlogom, a u nekim slučajevima i sistemom duple prekrivke, čime se postiže nešto deblji sloj poda.

Grejne mreže su idealne za prostorije pravilnog oblika, a ako instalirate podno grejanje u području nepravilnijeg oblika, jedan od naših sistema grejnih kablova može biti prikladniji.

Pogledajte vrste prostorija >

Instalacija

Instalacija

Električne grejne mreže osiguravaju brzo vreme instalacije, omogućujući brzo i bezbrižno uživanje u prednostima podnog grejanja.

Grejna folija nudi ‘suvu’ instalaciju, bez potrebe lepila ili sredstva za izravnavanje. Može se jednostavno postaviti na prikladno izolovanu podlogu paralelno pre nego što se pokrije završnom podnom oblogom.

Sistem SPM mrežica ima ugrađenu samolepljivu traku osetljivu na pritisak koja povezuje mrežu za podlogu. Sistem se tada obično prekriva tankim slojem lepila za pločice ili mase za izravnavanje prije postavljanja podne obloge.

Instalacija