HomeElektrično podno grijanjeVrste podovaKeramika i kamen

Podovi od keramike i kamena

Podovi od keramike i kamena su idealni za upotrebu sa sistemom podnog grejanja jer se brzo zagreju i dobro zadržavaju toplinu, čineći sistem efikasnim.

Električni sistemi za keramiku

Ove podne obloge tvrdih površina prikladne su za upotrebu s električnim i hidrauličnim sistemima podnog grejanja. Međutim, električne grejne mreže za keramiku su najpopularnije u kupatilima. Warmupov odvojeni sistem grejanja StickyMat i DCM-PRO čine savršenu opciju za kupatila s pravilnim oblikom, a Loose Wire za nepravilna kupatila sa puno fiksnih  elemenata. Međutim, pravi sistem, uopšteno, zavisi o veličini i obliku prostora, vrsti podloge i prirodi vašeg projekta; obnova ili novogradnja.

SPM grejna mreža

Električni sistem podnog grejanja s lepilom osjetljivim na pritisak za najbržu instalaciju. Ima ultra tanku žicu promjera 1,8 mm koja ne podiže nivo poda.

DCM-PRO sistem

DCM-PRO je odvojeni sistem grejanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

DWS grejni kabal

DWS je fleksibilan i čvrst grejni kabal idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

WIS grejni kabal

WIS grejni kabal dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Keramika i kamen

Pločice i kamen su najfunkcionalnija i najdjelotvornija vrsta podova za podno grejanje.

Visoka toplotna provodljivost

Pločice i kamen imaju visoku toplinsku provodljivost što znači da efikasno prenose toplinu iz cijevi tople vode ili grejnog kabla na površinu poda. Materijal također dobro zadržava toplinu čineći sistem efikasnim, jer će se brzo zagrejati, a zatim pod održati toplim s manje energije.

Idealno za kupatila i kuhinje

Podno grejanje ispod pločica ili kamena posebno je poželjno u kupatilima, kuhinjama i prostorima s visokim gubitkom topline. Zahvaljujući izvrsnim toplinskim svojstvima koje posjeduju, vaš pod će pretvoriti u zagrejani pod brzo i energetski efikasno. Mogu se zagrejati na temperaturu iznad 29 ° C, pružajući vam optimalnu kontrolu i udobnost vašeg životnog prostora.

Podno grejanje eliminiše hladnoću u pločicama i kontroliše vaše grejanje pomoću termostata, što znači da je vaš dom topao kada želite a grejanje je isključeno kada niste kod kuće.

Pločice izrađene od materijala kao što su pluta ili guma obično nisu prikladne za korištenje s podnim grejanjem.

Keramika i kamen
instalacija podno grijanje

Kako instalirati podno grejanje za pločice

Električno podno grejanje može instalirati DIY osoba ili profesionalni instalater. Sve električne radove, uključujući i priključivanje termostata, mora obaviti samo ovlašteni električar.

Lepilo za pločice

Prilikom ugradnje sistema podnog grejanja na podu sa pločicama ili kamenom, treba koristiti fleksibilno lepilo i malter za normalno termičko kretanje.

Troškovi

Grejane podne pločice vrijede trošak i trud za instaliranje sistema. Sistem će se sam isplatiti zbog manjih troškova i zbog energetske efikasnosti.