WIS grejni kabal

Grejni kablovi za estrih su odlični za jednostavnu instalaciju u estrihe podova bilo koje veličine, ispod bilo kojeg završnog poda.

WIS grijaći kabel

WIS grijaći kabel

WIS grijaći kabel

Grijaći kablovi za estrih su odlični za jednostavnu instalaciju u estrihe podova bilo koje veličine, ispod bilo kojeg završnog poda.

Električno podno grijanje

Vrsta poda

icon-checkmark  Sve podne obloge

Vrsta prostorije

icon-checkmark  Velike i male površine

icon-checkmark  Pravilni i nepravilni oblici

Vrsta izgradnje

icon-checkmark  Nova gradnja

Za kakve projekte je dizajniran WIS grejni kabal?

WIS grejni kabal posebno je idealan za instalacije u betonskim podnim konstrukcijama u novogradnji gdje visina poda nije problem. Za naknadnu ugradnju u postojeće betonske podove gdje je manje prostora za promenu visine poda, drugi sistem električnog podnog grejanja može biti prikladnija opcija.

Sistem WIS grejnog kabla namenjen je ugradnji u betonsku košuljicu debljine od 50mm do 100mm. Ako nema izolacije ili je 100 mm ispod betonske podloge, moraju se koristiti izolacione ploče kako bi se osiguralo optimalno vreme zagrevanja.

Grejni kabal je prikladan za gotovo sve podne obloge, a posebno za one koje se povremeno mogu menjati (drvo, tepih, vinil).

Sporije vreme zagrevanja i hlađenja ove vrste instalacija čini je posebno prikladnom za prostorije koje se stalno koriste, jer se estrih može koristiti kao oblik skladišta grejanja; efikasno korištenje jeftinije, niskotarifne potrošnje energije.

Za kakve projekte je dizajniran WIS grijaći kabel

Za kakve projekte je dizajniran WIS grijaći kabel?

WIS grijaći kabel posebno je idealan za instalacije u betonskim podnim konstrukcijama u noogradnji gdje visina poda nije problem. Za naknadnu ugradnju u postojeće betonske podove gdje je manje prostora za promjenu visine poda, drugi sustav električnog podnog grijanja može biti prikladnija opcija.

Za kakve projekte je dizajniran WIS grijaći kabel

Sustav WIS grijaćeg kabela namijenjen je ugradnji u betonsku košuljicu debljine od 50mm do 100mm. Ako nema izolacije ili je 100 mm ispod betonske podloge, moraju se koristiti izolacijske ploče kako bi se osiguralo optimalno vrijeme zagrijavanja.

Grijaći kabel je prikladan za gotovo sve podne obloge, a posebno za one koje se povremeno mogu mijenjati (drvo, tepih, vinil).

Sporije vrijeme zagrijavanja i hlađenja ove vrste instalacija čini je posebno prikladnom za prostorije koje se stalno koriste, jer se estrih može koristiti kao oblik skladišta grijanja; učinkovito korištenje jeftinije, niskotarifne potrošnje energije.

Osobine i prednosti

N

Podovi se mogu periodično menjati

Bez oštećenja grejnog kabla, štedeći novac i povećavajući fleksibilnost

N

Različite snage

Grejni kabal može biti postavljen sa različitim razmacima izmedju kabla, da bi se dobila različita snaga, u zavisnosti od nivoa izolacije zgrade i zahteva klijenta

N

Pogodan ispod bilo kojeg završnog poda

Prikladne podne obloge za grijaći kabel

Odgovarajuće podne obloge za grejni kabal

Možete razmišljati o bilo kojoj podnoj oblozi s kablom za estrih. Budući da je grejač sigurno ugrađen u cementni estrih, manji je rizik od oštećenja grejnog kabla ako se podni pokrivač s vremena na vreme menja. Sledeće podne obloge su prikladne uz kabal za estrih:

  • Pločice

Ako se na površinu stavljaju pločice, uz sistem kablova za estrih mora se koristiti fleksibilno lepilo i fug masa za pločice.

  • Laminat/Drvo

Kod laminata ili izrađenih drvenih podnih obloga neophodno je da pod ne bude deblji od 18 mm kako bi se osiguralo da toplina može proći. Kada se ispod podne obloge koristi sloj meke izolacije, on mora biti kompatibilan s instalacijom sistema podnog grejanja.

  • Tepih

Za podove prekrivene tepihom moraju se koristiti tepisi podstavljeni jutom, a Tog raspon tepiha i podloge ne sme biti veći od 2,5 tg.

Prikladne podne obloge za grijaći kabel

Možete razmišljati o bilo kojoj podnoj oblozi s kabelom za estrih. Budući da je grijač sigurno ugrađen u cementni estrih, manji je rizik od oštećenja grijaćeg kabela ako se podni pokrivač s vremena na vrijeme mijenja. Sljedeće podne obloge su prikladne uz kabel za estrih:

  • Pločice

Ako se na površinu stavljaju pločice, uz sustav kabela za estrih mora se koristiti fleksibilno ljepilo i fug masa za pločice.

  • Laminat/Drvo

Kod laminata ili izrađenih drvenih podnih obloga neophodno je da pod ne bude deblji od 18 mm kako bi se osiguralo da toplina može proći. Kada se ispod podne obloge koristi sloj meke izolacije, on mora biti kompatibilan s instalacijom sustava podnog grijanja.

  • Tepih

Za podove prekrivene tepihom moraju se koristiti tepisi podstavljeni jutom, a Tog raspon tepiha i podloge ne smije biti veći od 2,5 tg.

Prikladne podne obloge za grijaći kabel

Ugradnja grejnog kabla na betonske podove

Pre početka instalacije važno je prvo pročitati priručnik za instalaciju. Ako je betonska podloga deblja od 100 mm ili je podloga neizolirana, preporučuje se nanošenje izolacijskih ploča i polaganje kabla direktno na ovu izolaciju. Ako je betonska podloga manja od 100 mm ili je izolirana, kabal se može postaviti na betonsku ploču. Iako je druga opcija prihvatljiva, izolacija neposredno ispod grejnog kabla poboljšat će efikasnost.

Pobrinite se da podloga bude od odgovarajućeg materijala, kao i da je prikladna za izravnavanje te da je čvrsta i bez prašine i krhotina.

Grejni kabal treba postaviti na najmanje 50 mm razdaljine i najmanje 50 mm unutar estriha. Za pričvršćivanje kabla na podlogu treba koristiti metalne trake za pričvršćivanje. Metalne trake za pričvršćivanje su postavljene okomito na grejnii element i pričvršćene na izolacijsku ploču ili betonski pod pomoću eksera za fiksiranje ili lepila; uvek osiguravajući da nema pomaka učvršćenja. Grejnii kabal se zatim postavlja po prostoriji i učvršćuje u metalnu traku za pričvršćivanje. Uvek razmaknite kabal ravnomerno kako biste osigurali ravnomernu raspodelu topline u podu.

Nakon što je kabal postavljen na mesto, sledeći korak je nanošenje estriha preko sistema grejanja pažljivim nalivanjem cementnog estriha preko fiksnog kabla debljine od najmanje 50 mm. Postavite podni senzor koji dobijete sa termostatom što je moguće bliže završnom podu, u estrih. Završite instalaciju spajanjem grejnog kabla na termostat.

Kada se estih ili masa za izravnavanje u potpunosti osuši, može se postaviti završna podna obloga.

Ugradnja grijaćeg kabela na betonske podove

Ugradnja grijaćeg kabela na betonske podove

Prije početka instalacije važno je prvo pročitati priručnik za instalaciju. Ako je betonska podloga deblja od 100 mm ili je podloga neizolirana, preporučuje se nanošenje izolacijskih ploča i polaganje kabela direktno na ovu izolaciju. Ako je betonska podloga manja od 100 mm ili je izolirana, kabel se može postaviti na betonsku ploču. Iako je druga opcija prihvatljiva, izolacija neposredno ispod grijaćeg kabela poboljšat će učinkovitost sustava.

Pobrinite se da podloga bude od odgovarajućeg materijala, kao i da je prikladna za izravnavanje te da je cvrsta i bez prašine i krhotina.

Grijaći kabel treba postaviti na najmanje 50 mm razdaljine i najmanje 50 mm unutar estriha. Za pričvršćivanje kabela na podlogu treba koristiti metalne trake za pričvršćivanje. Metalne trake za pričvršćivanje su postavljene okomito na grijaći element i pričvršćene na izolacijsku ploču ili betonski pod pomoću čavala za fiksiranje ili ljepila; uvijek osiguravajući da nema pomaka učvršćenja. Grijaći kabel se zatim postavlja po prostoriji i učvršćuje u metalnu traku za pričvršćivanje. Uvijek razmaknite kabel ravnomjerno kako biste osigurali ravnomjernu raspodjelu topline u podu.

Ugradnja grijaćeg kabela na betonske podove

Nakon što je kabel postavljen na mjesto, sljedeći korak je nanošenje estriha preko sustava grijanja pažljivim lijevanjem cementnog estriha preko fiksnog kabela debljine od najmanje 50 mm. Postavite podni senzor koji dobijete sa termostatom što je moguće bliže završnom podu, u estrih. Završite instalaciju spajanjem grijaćeg kabela na termostat.

Kada se estih ili masa za izravnavanje u potpunosti osuši, može se postaviti završna podna obloga.

Garancije

SafetyNet™ Garancija pri instaliranju

Ako prilikom instalacije slučajno oštetite sustav grijanja, vratite ga u Warmup i mi ćemo ga besplatno zamijeniti drugim istovjetnim grijačem.
Doživotno jamstvo

Doživotna garancija

Ovaj proizvod dolazi uz doživotno jamstvo. Mi smo u potpunosti uvjereni u standard naših proizvoda.
Radni napon 230 V AC ±15%, 50 Hz
Snaga 20 W/m
Dužina hladnog kraja (kraj za povezivanje) 2,5 m
Debljina kabela 6 mm
Certifikati i oznake fimko EUFH heating mat approvals
Kod Duljina kabela (m) Snaga (W) Amperaža (A) Otpor (Ω)
WIS180 9,0 180 0,8 294
WIS280 14,0 280 1,2 189
WIS390 19,5 390 1,7 136
WIS500 25,0 500 2,2 106
WIS650 32,5 650 2,8 81
WIS760 38,0 760 3,3 70
WIS1000 50,0 1000 4,3 53
WIS1200 60,0 1200 5,2 44
WIS1460 73,0 1460 6,3 36
WIS1550 77,5 1550 6,7 34
WIS1770 88,5 1770 7,7 30
WIS2070 103,5 2070 9,0 26
WIS2600 130,0 2600 11,3 20
WIS3140 157,0 3140 13,7 17
WIS3370 168,5 3370 14,7 16

Povezani proizvodi

Termostati

Izbor pravog sistema za kontrolu je ključan da bi se osiguralo da sistem grejanja radi na najbolji mogući način, efikasno i jednostavno.

Pogledaj termostati

Izolacija

Upotrebom izolacije sa podnim grejanjem smanjuje se vreme zagrejavanja i troškovi energije.

Pogledaj izolacija