Ugradnja visokokvalitetne podne izolacije uz sustav električnog podnog grijanja pomaže povećanju učinkovitost sustava i nudi još veće uštede na tekućim troškovima. U ovom ćemo vodiču odgovoriti na pitanja o izolaciji poda, uključujući:

  • Kako funkcionira podna izolacija
  • Glavne prednosti izolacije poda
  • Najbolje rješenje za izolaciju kuće
  • Gdje još u kući treba postaviti izolaciju
  • Kako kupiti Warmup izolaciju

Što je izolacija poda?

Naš asortiman sustava električnog podnog grijanja energetski je učinkovitiji od tradicionalnih sustava grijanja i jednostavni su za ugradnju, diskretniji su i idealni i za novogradnje i projekte obnove. Kako bi sustavi podnog grijanja radili najučinkovitije, trebao bi se koristiti sloj podne izolacije kako bi se ubrzalo vrijeme zagrijavanja sustava, ravnomjernije rasporedila toplina kroz prostor i smanjio gubitak topline – sprječavajući da toplina koju proizvodi sustav izlazi iz sobe. Nudimo širok izbor izolacijskih materijala za naše sustave električnog podnog grijanja.

Prednosti izolacije poda

1. Niži tekući troškovi

Najbolja podna izolacija osigurat će da sva toplina koju stvara sustav podnog grijanja ostane unutar prostorije i da ne ide u prostorije ispod ili u temelj. To znači da postoji minimalan gubitak energije što rezultira manjom potrošnjom. Povećana brzina odziva sustava podnog grijanja kada se koristi s izolacijom također pomaže u smanjenju potrošnje energije i donosi niže tekuće  troškove.

2. Pouzdanije, dosljednije i brže zagrijavanje

Sustav grijanja radi tako da površinu poda brzo dovede na željenu temperaturu, zatim se isključi i uključi samo ako je potrebno za održavanje te temperature. Podna izolacija pomaže u ravnomjernoj raspodjeli topline eliminirajući pojave hladnih i vrućih točaka.

3. Smanjenje buke

Sustavi električnog podnog grijanja već su tihi, ali izolacija poda zapravo može pomoći i u smanjenju razine buke uzrokovane kretanjem u kući tako što upija te zvukove i zadržava ih unutar vlakana izolacije.

Najbolja podna izolacija

Kada postavljate sustav električnog podnog grijanja, naša Ultralight izolacijska ploča za podno grijanje idealno je rješenje. Dizajnirana je za izolaciju, širenje topline i razdvajanje, a izrađena je s višeslojnim dizajnom koji uključuje aluminij, netkani flis i PEF izolaciju. Gornji i donji sloj flisa čine sloj za odvajanje koji pomaže u zaštiti od pucanja pločica i fuge uslijed pomicanja podloge. Sloj aluminija reflektira toplinu prema gore i ravnomjerno je širi po podu – Ultralight osigurava 50% ravnomjernije zagrijavanje i 30% brže vrijeme zagrijavanja od standardnih izolacijskih ploča. Njena povećana ušteda energije znači da se uštede mogu postići na srednji/dugi rok. Sve ove prednosti sadržane su u ploči koja je debela samo 6 mm, dodajući vrlo malo dodatne visine gotovom podu, dok dramatično smanjuje gubitak topline prema dolje.

Kako postaviti Ultralight™ izolacijsku ploču

Ultralight izolacijske ploče vrlo su jednostavne za postavljanje. Lagane su, a istovremeno veće od tradicionalnih izolacijskih ploča, te se mogu i brže postaviti. Mogu se rezati u krivuljama ili složenim oblicima pomoćnim nožem, za razliku od izolacijskih ploča na bazi cementa.

Za instalaciju slijedite ova 4 jednostavna koraka:

  • Očistite i osušite ravnu površinu
  • Nanesite prajmer bez rastvarača
  • Nanesite fleksibilno ljepilo na cementrnoj bazi gletericom 1/4″ 
  • Položite ploče na svježe žljebove sa raspoređenim spojevima.

Gdje još treba postaviti izolaciju

Kvalitetna podna izolacija sastavni je dio rješenja grijanja, ali ostatak doma treba također pravilno zaštititi od infiltracije hladnog zraka, kako bi se osiguralo da toplina ostane unutra i ne ide van.

Zidovi

Ugradnja kvalitetnih izolacijskih materijala u zidne šupljine odličan je način za povećanje energetske učinkovitosti kuće i smanjenje troškova grijanja.

Prozori

Većina prozora na tržištu danas je energetski učinkovita, ali njihov učinak se može poboljšati osiguravanjem da je šupljina oko prozora dobro izolirana. Najlakši način da to postignete je s neekspandirajućom pjenom u spreju koja je dostupna u većini trgovina željeza. Brže i punije ispunjava šupljine od izolacije od stakloplastike i osigurava da je prozor pravilno zaptiven.

Vrata

Poput prozora, vrata je najbolje izolirati pjenom koja se ne ekspandira i koja se lako raspršuje u otvor radi boljeg zaptivanja. U nekim slučajevima, šupljina može biti pretijesna da u nju uđe mlaznica za raspršivanje, a u tim slučajevima najbolje je koristiti izolaciju od stakloplastike i utisnuti je u otvor nožem za kit.

Plafoni

Plafoni i potkrovlja dva su područja koja zaslužuju najveću pozornost. Budući da se toplina diže, tamo će se naći najveća mogućnost gubitka energije.

Kako započeti s projektom podnog grijanja

Warmup sustavi podnog grijanja i izolacija se mogu koristiti u svim vrstama prostorija i sa svim završnim slojevima poda. Ako želite saznati koliko će koštati kompletan izolirani sustav, upotrijebite naš obrazac za zahtjev za ponudu i mi ćemo vam odmah odgovoriti s detaljnom ponudom.

Kako kupiti Warmup sustav?

Jednostavno ispunite kratki obrazac zahtjeva za ponudu s detaljima projekta i mi ćemo vam pokazati savršen sustav za vaše zahtjeve kao i kako ga kupiti.

Kompletan upit



""
1
To receive these expert articles straight to your inbox, subscribe to our newsletter here.
NameName
Previous
Next