Električno podno grejanje za kuhinju

Električno podno grejanje je idealno rešenje za kuhinje gde je prostor izuzetno bitan.

Zašto instalirati električno podno grejanje u kuhinji?

Budući da je srce doma, naše kuhinje su najčešće korištena prostorija u kući i trebaju da služe za zabavu, kuvanje i opuštanje.

Električno podno grejanje idealno je za upotrebu u kuhinjama jer pruža “nevidljivi” pristup grejanju kuća, pogodno za prostorije koje nemaju slobodnog prostora na zidovima za radijatore.

Warmup električni sistemi podnog grejanja, bez obzira da li se koriste kao primarni ili sekundarni izvori topline, nude neuporedivu udobnost na ekonomičan način.

underfloor heating system in the kitchen
underfloor heating system in the kitchen

Koji sistem odabrati?

Kuhinje su savršen prostor za grejanje električnim podnim grejanjem. Imamo niz mogućnosti koje treba razmotriti, pogodne za različite završne obrade poda i cene.

SPM grejna mreža

Električni sistem podnog grejanja s lepilom osjetljivim na pritisak za najbržu instalaciju. Ima ultra tanku žicu promjera 1,8 mm koja ne podiže nivo poda.

DCM-PRO sistem

DCM-PRO je odvojeni sistem grejanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

DWS grejni kabal

DWS je fleksibilan i čvrst grejni kabal idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

WIS grejni kabal

WIS grejni kabal dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Najbolje podne obloge za kuhinju

Električno podno grejanje se može instalirati sa gotovo svim vrstama podova. Određene podne obloge imaju gornja temperaturna ograničenja koja utiču na toplotnu snagu poda.

  • Drvo, vinil, laminat i tepih su limitirani na 27°C
  • Pločice ili kamen mogu se grejati na višoj temperaturi (npr. 30°C), što rezultira većim učinkom topline za popločani pod.
electric underfloor heating system in the kitchen

Važno je napomenuti da će podovi koji su predebeli ometati efikasne performanse sistema, ostavljajući podnu temperaturu i maksimalni toplotni učinak niskim da bi se osigurala toplina.

electric underfloor heating system in the kitchen

Troškovi električnog podnog grejanja za kuhinju

Warmup Sistemi grejanja su po konkurentnim cenama i zbog veće energetske efikasnosti električnog podnog grejanja u poredjenju sa tipičnim sistemima centralnog grejanja; očekuju se znatno manji tekući troškovi. Kontaktirajte Warmup da biste zatražili ponudu.

kitchen underfloor heating layout

Prednosti podnog grejanja u kuhinji

Sloboda dizajniranja u kuhinji

U obnovi je električno podno grejanje idealan dodatak bilo kojem projektu jer neće povećati visinu poda i pružiće priliku uživanja u toplim kuhinjskim podovima još godinama.

Sistem nudi slobodu dizajna zato što ostavlja više prostora jer nisu potrebni glomazni radijatori. Električno podno grejanje ne zauzima nikakav zidni prostor, što omogućava potpuno uživanje u dizajnu kuhinje.

kitchen without radiators

Komfort i energetska efikasnost

U novim domovima kuhinje su često dizajnirane kao dio šireg životnog prostora kako bi se bolje smestili porodica i prijatelji kao dodatno područje za zabavu. Vlasnici starih kuća ove prostore često menjaju i povećavaju kako bi odgovarali njihovom modernom načinu života i dodali vrednost u svrhu preprodaje.

Električno podno grejanje popularan je izbor među vlasnicima kuća koji žele povećati svoju udobnost i poboljšati energetsku efikasnost svojih kuhinja. Električno podno grejanje širi toplinu po celom podu, koristeći zračenje topline za prijatno zagrejavanje prostorije do željene temperature komfora.