Električno podno grejanje za kupatila

Otkrijte prednosti toplih pločica, ekonomičnosti i dugotrajne udobnosti s električnim podnim grejanjem. Idealno za sva kupatila, mokre prostorije i prostor za tuširanje.

Zašto električno podno grejanje u kupatilu?

Kupatilo je izvorno dizajnirano da bude čisto funkcionalno, ali sada je i  važno mesto za odmor i opuštanje.

Instaliranje električnog podnog grejanja pridonet će luksuzu i jutrom odagnati hladnoću pločica. Ovaj prostor je privatno utočište koje daje notu i početku i kraju dana.

Sistem podnog grejanja takođe se smatra ključnom prodajnom tačkom, dodajući vrijednost nekretnini.

Zašto električno podno grijanje u kupaonici?

Kupaonica je izvorno dizajnirana da bude čisto funkcionalna, ali sada je važno mjesto za opuštanje i opuštanje.

Instaliranje električnog podnog grijanja pridonijet će luksuzu i jutrom odagnati hladnoću pločica. Ovaj prostor je osobno utočište koje daje notu i početku i kraju dana.

Sustav podnog grijanja također se smatra ključnom prodajnom točkom, dodajući vrijednost nekretnini.

Koji sistem izabrati?

Električno podno grejanje postaje sve popularnije u kupatilima i pogodno je za novogradnju i renoviranje. Zavisno o projektu, električno podno grejanje može se instalirati u kupatilima, mokrim prostorijama i tuševima. Električno podno grejanje takođe se može instalirati prilikom adaptacije kupatila što ga čini popularnom opcijom renoviranja kupatila.

Sistemi električnog podnog grejanja

Bez obzira na oblik i veličinu kupatila, Warmupova široka paleta proizvoda ima sistem koji je posebno dizajniran kako bi odgovarao projektu. Saznajte više o različitim sistemima kako biste pronašli najbolje rešenje.

DWS grejni kabal

Ako je kupatilo nepravilnog oblika (ne kvadratnog ili pravougaonog oblika) s brojnim fiksnim preprekama kao što su toalet, postolja za umivaonik i kade, odaberite sistem grejanja DWS zbog njegove sposobnosti da se s lakoćom postavlja oko svih fiksnih objekata.

SPM grejna mreža

SPM sistem grejanja idealan je za instalacije u prostorijama  pravilnog oblika, gdje se mreže od 0,5 m mogu brzo postaviti preko podloge. Grejni kabal u SPM sistemu je toliko tanak da će njegova ugradnja ispod pločica minimalno podići nivo poda.

DCM-PRO sistem

DCM-PRO odvojeni sistem grejanja je novi električni sistem podnog grejanja s Warmup-om s jedinstvenim osobinama, dizajniran posebno za grejanje ispod pločica. DCM-PRO se jednostavno i brzo montira na podlogu, a njegov samo-zacjeljujući sloj za odvajanje štiti završni sloj poda od sezonskih promena koje mogu prouzrokovati pukotine na podnoj oblozi.

Podna obloga

Pločice se najčešće koriste kao završni pod u kupatilu. No, nisu svi sistemi podnog grejanja podjednako dobri za ugradnju s pločicama. Pločice su posebno sklone stvaranju malih pukotina i praznina u podu zbog sezonskih promena; pod se proširuje tokom leta i skuplja kad je hladno. Na osnovu opsežnog istraživanja i razvoja, Warmup je dizajnirao električne sisteme podnog grejanja za razne podne površine i njihove specifične osobine, ne samo da efikasno zagrejavaju pod, već i da ga štite od okolnosti kao što su kretanja podova. Od svih Warmup sistema, DCM-PRO odvojeni sistem je dizajniran da greje i štiti pločice.

Ako željena podna obloga za kupatilo nisu pločice, Warmup preporučuje rešenja za podno grejanje za većinu vrsta podova, bilo da je to kamen, drvo, laminat, vinil ili čak tepih.

wet room underfloor heating layout
wet room electric underfloor heating layout
underfloor heating wet room shower tray

Troškovi i ugradnja električnog podnog grejanja u kupatilu

Pre ugradnje podnog grejanja najvažnije je osigurati da je pod stabilan i čvrst, po mogućnosti s izolacijom kako bi se sprečio gubitak topline prema dole i duže zadržala toplina u prostoriji. Ako nema izolacije, izolacione ploče se mogu jednostavno naknadno montirati, sa tek malim porastom nivoa poda.

Instalacija

Instaliranje električnog podnog grejanja u kupatilu daleko je brže od instaliranja uobičajenih sistema grejanja poput radijatora. Kabal ili grejna mreža se mogu postaviti direktno ispod podne obloge. Osim kvalifikovanog električara, nisu neophodne brojne zanatlije kao što su vodoinstalateri da završe radove, pre nego što se završi instalacija sistema. Električno podno grejanje se može ugraditi bez napora pre postavljanja završne obrade poda.

Troškovi

Trošak instaliranja električnog podnog grejanja u kupatilu uopšteno je jeftinije od tradicionalnih oblika grejanja. Podno grejanje je takođe mnogo energetski efikasnije od sistema centralnog grejanja, a radi na nižim temperaturama, istovremeno distribuirajući isti nivo topline u celoj prostoriji. Kada koristite Warmup sistem u kupatilu sa jednim od naših Smart termostata, očekujte da ćete ostvariti velike uštede na računima za grejanje.

Za tačniju ponudu obratite se Warmup-u

Troškovi i ugradnja električnog podnog grijanja u kupaonici

Prije ugradnje podnog grijanja najvažnije je osigurati da je pod stabilan i čvrst, po mogućnosti s izolacijom kako bi se spriječio gubitak topline prema dolje i duže zadržala toplina u sobi prostoriji. Ako nema izolacije, izolacijske ploče se mogu jednostavno naknadno montirati, s tek malim porastom razine poda.

Instalacija

Instaliranje električnog podnog grijanja u kupaonici daleko je brže od instaliranja uobičajenih sustava grijanja poput radijatora. Kabel ili grejna mreža se mogu postaviti izravno ispod podne obloge. Osim kvalificiranog električara, nisu neophodni brojni obrtnici kao što su vodoinstalateri da završe radove, prije nego što se završi instalacija sustava. Električno podno grijanje se može ugraditi bez napora prije postavljanja završne obrade poda.

wet room underfloor heating layout

Troškovi

Trošak instaliranja električnog podnog grijanja u kupaonici općenito je jeftinije od tradicionalnih oblika grijanja. Podno grijanje je također mnogo energetski učinkovitije od sustava centralnog grijanja, a radi na nižim temperaturama, istodobno distribuirajući istu razinu topline u cijeloj prostoriji. Kada koristite Warmup sustav u kupaonici s jednim od naših Smart termostata, očekujte da ćete ostvariti velike uštede na računima za grijanje.

Za točniju ponudu obratite se Warmup-u

Kontrola grejanja i dodaci

Termostati

Električno podno grejanje može se precizno kontrolisati termostatom u svakoj prostoriji – što rezultira nižim troškovima rada od centralno kontrolisanih sistema grejanja. Warmup termostati dizajnirani su za merenje temperature poda, ne samo da sistem efikasno radi već pružaju idealnu temperaturu i ugodno okruženje kad je potrebno. Warmup 4iE Smart WiFi termost dolazi uz aplikaciju koja se može besplatno preuzeti na pametne telefone i može garantovati temeljno automatizovano iskustvo grejanja uz smanjenje troškova za energiju.

Dodaci za kupatilo

Warmup nudi niz dodataka za kupatila dizajniranih da povećaju udobnost i praktičnost.
Dodaci u kupatilu pružiće visoku praktičnost i dodati luksuz svakodnevnom životu.
Uživajte u savršeno toplom peškiru dok izlazite ispod tuša uz Warmup sušač Peškira, i gledajte u čisto i nezamagljeno ogledalo uz Odmagljivač ogledala.